snow by jsnowfall
Sărbătoare la Grădiniţa ,,Crai Nou"

Grădiniţa „Crai Nou“ a sărbătorit, ieri, finalizarea programului european Comenius I ,,1+1=3 Parteneriatul aduce rezultate“, în cadrul proiectului Socrates „Învaţare pe tot parcursul vieţii“. Evenimentul a fost marcat de prezenţa inspectorului şcolar general adjunct, Lucian Şerban, Angela Sterpu, inspector şcolar programe europene şi Minodora Cliveti, deputat. Serbarea a reunit copiii, părinţii, educatoarele şi reprezentanţii ţărolor colaboratoare: Austria, Cehia, Germania, Letonia şi Spania.

Momentul artistic organizat cu multă atenţie a delectat pe toţi cei prezenţi. Dansurile tradiţionale româneşti şi cântecele au impresionat participanţii prin entuziasmul şi talentul remarcabil al micuţilor. Ideea implicării în realizarea unui program de dezvoltare şcolară, Comenius I, a venit în momentul în care s-a dorit o schimbare la nivelul organizaţiei şcolare. Motivaţia în construirea acestuia a constituit-o două dintre problemele cu care se confruntă societatea românească, dar mai ales educaţia. Prima problemă este exodul forţei de muncă în străinătate, motiv pentru care copiii rămân în grija altor persoane decât a părinţilor, iar a doua este neglijarea tradiţiilor culturale şi pierderea, în consecinţă, a identităţii naţionale. Proiectele subsumate în cadru programului Socrates facilitează schimbul de bune practici educaţionale de învăţământ preuniversitar. Tema o reprezintă îmbunătăţirea relaţiei familiei cu Grădiniţa şi copiii, iar printre obiective se numără realizarea unui studiu comparativ al sistemelor de educaţie din ţările partenere şi dezvoltarea comunicării între generaţii, folosindu-se experienţa celor implicaţi prin compararea sistemelor de management educaţional al problemelor fiecărei Grădiniţe partenere.

Acţiunea la care au participat invitaţii s-a derulat pe parcursul a cinci zile, timp în care au fost vizitate mai multe obictive şcolare.

„Am avut oportunitatea să prezentăm învăţământul preuniversitar băcăuan prin metodele pe care le aplicăm, atât cele tradiţionale, cât şi cele alternative. Am vizitat împreună cu reprezentanţii ţărilor partenere proiectului Grădiniţele numărul 17, numărul 12, „Avicola“, Centrul „Ştefăniţă“ şi în mediul rural, cea din Bereşti-Tazlău. Impactul activităţilor prezentate a fost puternic şi plăcut în acelaşi timp, iar întrebările lor au fost bine venite. Momentul artistic desfăşurat a reprezentat urarea noastră de bun venit,“ a precizat Mariana Mitruţ, directoarea Grădiniţei „Crai nou“.

Manifestarea s-a încheiat cu reunirea tuturor invitaţilor pentru a se prezenta concluziile generale la sfârşit de proiect.

                                                                                                                                                   de Dana Pilat

 

Sursa:  Deşteptarea.ro

 

Noi pe YouTube


Mai multe filmuleţe

Cine este conectat:

Avem 8 vizitatori online

Grădiniţa noastră

Crai Nou

Crai Nou

Crai Nou

Crai Nou

Crai Nou

Crai Nou

Crai Nou

Crai Nou